Dosegljivi smo na 01 280 68 01, 031 296 334 aliinfo@dijaska.org

Razpis za projekt Naj dijak

Dijaška organizacija objavlja poziv k vključitvi v projekt Naj dijak, s katerim vsako leto izbere Naj dijakinjo in Naj dijaka preteklega šolskega leta. Svoja predstavnika lahko izbere vsaka srednja šola, rok za oddajo prijav je do 7.4.2015.

 

POZOR!
ROK ZA ODDAJO PRIJAV SMO NA ŽELJO PRIJAVITELJ PODALJŠALI ZA 1 TEDEN do 7. 4. 2015 velja oddajna teorija!

 Izbor za Naj dijakinjo in Naj dijaka letos poteka že peto leto. Namen izbora je nagraditi že aktivne dijake, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo tudi z različnimi obšolskimi dejavnostmi, ki velikokrat ostanejo neopažene. Verjamemo, da lahko z zdravo mero tekmovalnosti pri sodelovanju v izboru Naj dijak spodbudimo dijake k doseganju še boljših rezultatov in ob enem motiviramo tiste dijake, ki še niso dejavni v obšolskih dejavnostih.

 Svojega predstavnika in predstavnico za izbor lahko predlaga vsaka srednja šola prek šolske komisije, ki jo sestavljajo ravnatelj in dva dijaka. Ti skupaj izberejo dijakinjo in dijaka, za katera menijo, da ustrezata kriterijem izbora Naj dijak. Izbranima dijakoma nato izdajo potrdilo, kandidaturo s potrebnimi potrdili in dokazili pa potem vložita dijaka sama, najkasneje do 7.4.2015.

 Drugi del izbora bo opravila petčlanska komisija DOS, ki bo izmed vseh prispelih kandidatur na podlagi točkovnika izbrala dijakinjo in dijaka, ki bosta prejela naziv Naj dijakinja in Naj dijak v šolskem letu 2013/2014. Slavnostna podelitev naziva in nagrad bo potekala v koncu maja 2015 v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

 

Dokument razpisa lahko najdete TUKAJ! (klikni)

V kolikor imate vprašanje v zvezi s prijavo na razpis, nam pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Lep dijaški pozdrav,

 

     Matija Krope Lenarčič
            predsednik
Dijaške organizacije Slovenije 

 

O NAS

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je demokratično organizirana stanovska organizacija dijakov v Republiki Sloveniji. DOS združuje vse slovenske dijakinje in dijake ter zastopa njihove interese in se zavzema za njihovo uresničevanje.

Kontakt

Dunajska 51
1000 Ljubljana
Slovenija

01 280 68 01

FACEBOOK