Dosegljivi smo na 01 280 68 01, 031 296 334 aliinfo@dijaska.org
Nedelja, 30 April 2017 Dijaški zbornik

Dijaški zbornik

Dijaška organizacija Slovenije se pripravlja na zaključek projekta Dijaški zbornik. Dijaški zbornik je dokument, ki bo obsegal pa bo vse težave, s katerimi se soočamo dijaki v Sloveniji in predlagane rešitve zanje. Dokument pripravlja delovna skupina v okviru Dijaške organizacije, slednji pa bo do konca leta predstavljen in posredovan predstavnikom Vlade. V okviru vsebinske priprave na izdelavo dokumenta smo že izvedli naslednje aktivnosti:

- objavili vseslovensko anketo za dijake, na katero smo dobili več kot 9000 odzivov;

- v sodelovanju z Dijaško skupnostjo Ljubljana smo organizirali okroglo mizo z naslovom "Matura in srednješolsko izobraževanje v Sloveniji";

- v sodelovanju z Dijaško skupnostji Maribor organizirali;

- pripravili posvet na temo vpliva gospodarstva na srednješolstvo;

- zbirali informacije s strani dijakov na vseh naših dogodkih v tekočem šolskem letu (Dijaška nacionalna konferenca, seje Parlamenta DOS, itd.).

 

Da lahko povsem končamo z zbiranjem informaicj, potrebujemo tudi tvojo pomoč. Želimo namreč vključiti tudi specifične težave in dobre prakse, s katerimi se soočate dijaki na svojih srednjih šolah. Zato smo pripravili poseben obrazec, v katerem nam lahko napišeš o zadevah, ki se tičejo specifično tvoje srednje šole. Predloge bomo analizirali, dobre prakse posameznih šol pa delili z ostalimi deležniki v srednjem šolstvu. Tako bomo imeli priložnost, da dobre prakse vpeljemo tudi na ostalih srednjih šolah.

 

Povezavo do obrazca lahko najdeš s klikom tukaj.

 

Lep dijaški pozdrav,

Ekipa Dijaške organizacije

O NAS

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je demokratično organizirana stanovska organizacija dijakov v Republiki Sloveniji. DOS združuje vse slovenske dijakinje in dijake ter zastopa njihove interese in se zavzema za njihovo uresničevanje.

Kontakt

Dunajska 51
1000 Ljubljana
Slovenija

01 280 68 01

FACEBOOK