Univerza na Primorskem

FAKULTETA ZA HUMANISTIČNE ŠTUDIJE

 

Kontakt: Anđela Nedeljković, študentka, [email protected]

Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem je po mojem mnenju ena izmed boljših opcij, ki jo lahko izberete na naši univerzi. Vsak program znotraj fakultete ponuja odlično znanje na področju le-tega. Programi študentom omogočajo učenje mnogih jezikov, za katere se odločite… Zaradi manjših skupin, znotraj katerih se izvaja študijski proces, je interakcija s profesorji in sošolci veliko boljša.

Fakulteta se nahaja v samem centru Kopra, v bližini vseh fakultet. Vse smeri na dodiplomskem študiju, na fakulteti trajajo 3 leta, 180 ECTS, podiplomski študij pa traja 2 leti, 120 ECTS.

Sama sem izbrala Medijsko smer, predvsem zato, ker je fakulteta zares ponudila odlične pogoje za izobraževanje. Prihajam iz Srbije in smatram, da mi izbira fakultete za diplomiranje v državi članici EU, “odpira več vrat” za pridobitev zaposlitve.

Za Medijsko smer na naši fakulteti sem se odločil predvsem zato, ker imam željo opravljati neko javno delo. Ker prihajam iz Srbije, mislim, da mi univerzitetna diploma države članice EU “odpira več vrat” za izbiro in zaposlitev po diplomi, kar je bil vsekakor razlog, da sem se odločil za študij v Sloveniji in ne v Srbija.

Po končanem študiju na FHŠ se lahko študent odloči, da si bo ustvaril kariero kot novinar, referent, na področju PR, medijskih načrtovalcev v medijih, v raziskovalnih skupinah za javnomnenjske raziskave, v institucijah za odnose z javnostmi, pa tudi v medijski raziskovalni projekti.

V okviru študije obstaja fakultetna revija, kjer lahko študent prostovoljno sodeluje pri pisanju člankov za revijo. V drugem letniku dodiplomskega študija je potrebna 90-urna praksa.

Programi:

Geografija – UNI

Italijanistika – UNI

Komuniciranje in mediji – UNI

Medkulturno jezikovno posredovanje – UNI

Slovenistika – UNI

Zgodovina – UNI

Arheologija – UNI