Obšolsko udejstovanje

Dijakinje in dijaki imajo v času srednješolskega izobraževanje možnost sodelovanja pri različnih organizacijah in skupnostih, ki delujejo na lokalni ali nacionalni ravni. Če bi rad/a spoznal/a nove ljudi, postal/a aktiven/aktivna dijak/inja, te zanima organizacija dogodkov, …, te spodbujamo, da se pridružiš eni izmed spodaj napisanih organizacij ali obiščeš kakšen dogodek, ki ti bo zagotovo popestril dijaško življenje.

DOS

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je demokratično organizirana stanovska organizacija dijakov v Republiki Sloveniji. Združuje vse slovenske dijakinje in dijake, zastopa njihove interese in se zavzema za njihovo uresničevanje ter si prizadeva za varstvo dijkinjih in dijakovih pravic. DOS deluje v skladu z načeli demokratičnosti, transparentnosti, solidarnosti, ekonomičnosti in javnih koristi.

DSL

“Dijaška skupnost Ljubljana, središče aktivnega življenja srednješolcev v prestolnici.”

Dijaška skupnost Ljubljana je demokratično organizirana dijaška organizacija. Dijaška skupnost Ljubljana združuje vse dijakinje in dijake Mestne občine Ljubljana in Občine Škofljica ter zastopa njihove interese in se zavzema za njihovo uresničevanje.

DSM

Dijaki in študentje iz Maribora in okolice, skrbimo za preživljanje prostega časa dijakov. Popestrimo jim vikende in jim damo možnost da se izkažejo in pokažejo svoj talent, da prispevajo kaj v dobrodelne namene, da se med vikendom tudi malo sprostijo in tudi, da spregovorijo o problemih na okrogli mizi. Naš največji interes je medsebojno povezovanje dijakov, širiti kulturne in zabavne vsebine ter jim pomagati kolikor le zmoremo.

ODS

Obalna dijaška skupnost (ODS) povezuje dijake in sredješolske dijaške skupnosti obalne regije. Upravni odbor ODS za dijake pripravlja različne delavnice, izobraževanja in zabavne dogodke.

DIJAŠKA SEKCIJA ŠKIS

Zveza ŠKIS združuje študentske klube v vseh slovenskih regijah, v večini izmed teh pa delujejo tudi dijaške sekcije. ŠKIS: “Želimo si, da bi dijaki v nas videli predvsem prijatelje in svetovalce. Neformalna in sproščena srečanja imamo veliko raje kot uradne sestanke. Člani odbora se predstavljamo na različnih dogodkih, na katerih se želimo povezati tudi z bodočimi člani dijaških sekcij in jih povabiti k sodelovanju v študentskih klubih. Seveda ne bi bili pravi mladinski aktivisti, če ne bi bili ambiciozni. Naši cilji so zato temu primerno visoki. Želimo si, da bi v študentskih klubih delovale številčne, aktivne, organizirane in samostojne dijaške sekcije, ki jih projektno delo veseli in ga radi opravljajo. Želimo motivirati dijake in jim omogočiti zabavno, kreativno ter poučno preživljanje prostega časa.”