Univerza na Primorskem

PEDAGOŠKA FAKULTETA

 

Kontakt: Tamara Crnjac, študentka, [email protected]

Na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem se izvajajo študijski programi 1., 2. in 3. stopnje, v okviru katerih izobražuje bodoče pedagoge, strokovne delavce za področje vzgoje in izobraževanja, širi pa se tudi na področje umetnosti. Diplomanti vseh študijskih programov si med študijem pridobijo pedagoška in tudi druga znanja in so zaposljivi tudi na veliko področjih izven šolstva.

UP PEF izvaja prenovljene in nove bolonjske študijske programe na 1. stopnji: univerzitetni študijski program Razredni pouk, univerzitetni študijski program Pedagogika, univerzitetni študijski program Socialna pedagogika, visokošolski strokovni študijski program Predšolska vzgoja (smer Predšolska vzgoja in smer Predšolska vzgoja za zavode z italijanskim učnim jezikom). Teoretičnih in praktičnih znanj, ki so bistvenega pomena za študente. Na fakulteti se poleg splošnih predmetov študenti urijo tudi v glasbenih spretnostih, in sicer flavti, kitari in klavirju ter v športnih aktivnostih kot so plavanje, tenis, odbojka, aerobika in smučanje. Velik delež sončnih dni zagotovo pripomore k lažjemu odhodu na fakulteto in sproščujoče učenje.

Program izbereš že na začetku študija, prav tako tudi izbirni predmet oz. modul (npr. Angleščina), kasneje v višjih letnikih izbereš še preostale izbirne predmete. Študij traja različno dolgo, odvisno od izbire programa. Po koncu študija je za opravljanje poklica potrebno opraviti tudi strokovni izpit.

Naša fakulteta deluje v samem centru Kopra, na Cankarjevi ulici 5. Fakulteta se nahaja na odlični lokaciji, saj so v bližini tudi študentski domovi. V bližnji okolici fakultete so tudi bari, trgovina, pekarna, lekarna, knjižnica in vse pomembne ustanove, ki jih študent potrebuje za študij.

Med študijem na PEF-u imamo študenti dovolj časa za študentsko delo in druge prostočasne dejavnosti, ki jih v Kopru ni malo.

Programi:

Pedagogika – UNI

Razredni pouk – UNI

Predšolska vzgoja – VS

Socialna pedagogika (UN)

Vizualne umetnosti in oblikovanje (UN)