Projekti v letošnjem šolskem letu

OKROGLE MIZE

DOS bo organiziral sklop okroglih miz na različne teme. Prva je potekala v decembru z naslovom Izobraževanje za vse, na kateri se je DOS zavzemal in debatiral o bolj vključujočem izobraževalnem okolju, naslednja bo potekala v mesecu marcu na temo Informacijske pismenosti, zadnja pa se bo izvajala v mesecu maju – mesecu zdravja, tema te pa bo šport.

MESEC ZDRAVJA

7. aprila vsakoletno obeležujemo dan zdravja, vendar smo se na Dijaški organizaciji Slovenije odločili, da zdravju in zdravemu načinu življenja med dijaki posvetimo kar cel mesec. Za dijake pripravljamo razne aktivnosti, posvete, športne dejavnosti in še več.

MATURITETNO KAZALO

Maturitetno kazalo je v lanskem letu začela izvajati Dijaška skupnost Ljubljana, ker je bilo zanimanje za dogodek tako veliko smo se odločili, da bomo pri tem projektu združili moči in ga organizirali za dijake iz vse Slovenije. Dogodek je namenjen predvsem dijakom četrtih letnikov, ki jih v tem šolskem letu čaka še maturitetni esej. Na dogodku bodo dijaki skupaj s profesorji in strokovnjaki obravnavali dela, ki so predpisana za letošnji maturitetni esej ter se naučili nekaj več o sami sestavi le-tega.

KOLEDAR DOGODKOV