Okrogla miza o bivanjski problematiki in sobivanju generacij

Vabljeni na okroglo mizo “BIVANJSKA PROBLEMATIKA IN SOBIVANJE GENERACIJ”

⏰KDAJ: 2. oktober, 9.30-11.30

📍KJE: Cankarjev dom, dvorana M1

💼NOSILEC: Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Medgeneracijsko koalicijo Slovenije

👉MODERATOR: Simon Trussevich, Varuh dijakovih pravic in član Koordinacijskega odbora MeKoS

PANELISTI:

✅Eva Kotnik, predsednica MSS,

✅Luka Mihalič, predsednik ŠOS,

✅dr. Klemen Ploštajner, državni sekretar, pristojen za stanovanjsko politiko na Ministrstvu za solidarno prihodnost,

✅Mark Vlahović, znan slovenski spletni vplivnež in mladi oče,

✅predstavnik ZDUS.

Okrogla miza z naslovom Bivanjska problematika in sobivanje generacij bo namenjena iskanju konkretnih rešitev za enega najbolj perečih družbenih problemov Republike Slovenije – bivanjsko problematiko – s katerim se soočajo tako mladi kot tudi starejši. Na eni strani številni izobraženi in perspektivni mladi posamezniki odhajajo iz države, ker v Sloveniji ne najdejo možnosti za spodobno življenje in ustvarjanje družine, saj so razmere na stanovanjskem trgu popolnoma nesprejemljive – cene stanovanj so popolnoma neobvladljive, cene najemnin pa pogosto presegajo plače. Na drugi strani pa imamo ogromno starejših, ki živijo v praznih hišah ali stanovanjih v osamljenosti in v stiski zaradi neurejene dolgotrajne oskrbe.

❓Kje je torej rešitev? Na podlagi izkušenj in dobrih praks najbolj razvitih držav po celem svetu bomo na okrogli mizi poskušali poiskati ključ do uspeha v bolj premišljeni stanovanjski politiki v duhu medgeneracijske solidarnosti in sobivanja generacij. Na dogodek smo povabili ljudi z različnih področij, da bomo lahko pridobili širšo in boljšo sliko ter bolj premišljene rešitve. To so mladi, starejši, strokovnjaki, politiki in celo »influencerji«, ki nam lahko s svojim družbenim vplivom pomagajo s promocijo dogodka in pritiskom na odločevalce.

‼️Vabimo vas, da se prijavite preko Google forms prijavnice: https://forms.gle/TMhEuKJacnP61i787. Prijava je obvezna! ‼️

👉Vljudno vas naprošamo, da na lokacijo prispete vsaj 15 minut pred začetkom dogodka, torej ob 9.15.

😎Več o MeKoS lahko najdete na spletni strani: https://mekos.si.

🗓️Se vidimo 2. oktobra, v Cankarjevem domu, ob 9.15.