IZVOLJENO NOVO PREDSEDSTVO IN SVET DOS

👉V petek, 20. septembra, je v prostorih Mestne občine Ljubljane potekala I. redna seja Parlamenta Dijaške organizacije Slovenije. Dijaške poslanke in dijaški poslanci so izvolili novo Predsedstvo in Svet DOS. 

‼️V sklopu I. redne seje Parlamenta DOS v šolskem letu 2024/25 smo se najprej s pripetimi zlatimi pentljicami fotografirali v znak solidarnosti z otroki, ki so preboleli ali prebolevajo raka. September je namreč mesec ozaveščanja o tej zahrbtni bolezni. Sledila je predstavitev cepljenja proti HPV, ki je prav tako izjemno pomembna tema z vidika preprečevanja številnih bolezni, med drugim tudi raka. Sejo smo nadaljevali s predstavitvijo sodelovanja z Evropsko mladinsko kartico (EYCA), ki jo želimo zagotoviti vsem dijakom. V nadaljevanju smo prisluhnili predstavitvi dela starega predsedstva, ki se je tudi poslovilo.

💪Sledile so volitve novih predstavnic in predstavnikov. Za predsednika DOS je bil izvoljen Tai Žnidarčič, v predsedstvo pa so bili potrjeni Hana Kolendo, Mija Istenič, Ana Veninšek, Zala Prah in Jan Žebre.

👉Poleg tega je nova imena dobil tudi svet DOS, ki v letošnjem šolskem letu šteje 14 članic in članov. 

👉Članice in člani Sveta DOS v šolskem letu 2024/2025 so: Una Balta, Žiga Biček, Jaša Despotovič, Mark Dragaš, Anej Ivanc, Lara Jazbinšek, Katja Kačinari Kravanja, Laura Krstić, Enej Kolar, Miha Meserko, Klemen Rotar, Mila Škrlj, Lana Vučko in Vid Žveglič.

🚍Pri točki dijaška problematika smo se dotaknili problema javnega potniškega prometa. Predstavniki različnih regij so izpostavili alarmantno stanje na tem področju. DOS se je zavezal, da bo z regijskimi dijaškimi skupnostmi poskušal še naprej pritiskati na pristojne na zem področju.