Razpis za udeležbo na konferenci
Global Change Summit 2024

Spoštovani!

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) razpisuje 1 mesto za udeležbo dijakinje ali dijaka na konferenci Global Change Summit 2024, ki se bo odvijala od 13. do 16. decembra v prestolnici Kraljevine Maroko, Casablanci. Zmagovalec/ka razpisa bo upravičen/a do pokritja vseh stroškov, kar vključuje potne stroške, nastanitev, prehrano in kotizacijo za udeležbo na panelih. Gre za izjemno priložnost za mlade, ki želijo okrepiti mednarodno sodelovanje, pridobiti nova znanja o globalnih vprašanjih ter razvijati svoje vodstvene veščine in digitalni aktivizem. Razpis v Dijaški organizaciji Slovenije pripravljamo v sodelovanju z organizatorjem konference – Organization for Global Policy & Dialogue. Več o samem dogodku lahko preberete na spletni strani https://theogpd.org/gcs-2024/.

Cilj projekta je okrepiti mednarodno sodelovanje slovenskih dijakinj in dijakov, povečati prisotnost DOS na mednarodni ravni ter opolnomočiti mlade voditeljice in voditelje, ki bodo aktivno soustvarjali/e spremembe v svojih skupnostih. Udeleženci/ke konference bodo pridobili/e dragocene izkušnje in veščine, ki jih bodo lahko uporabili/e za zagovorništvo ter vplivanje na politike mladih na globalni ravni.

Na razpis se lahko prijavijo dijaki/nje, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • so polnoletni/e na dan začetka izvedbe konference (13. 12. 2024);
  • niso člani/ce Predsedstva DOS;
  • imajo status dijaka/inje v RS.

Za prijavo je potrebno izpolniti Google forms prijavnico, ki je dostopna na povezavi: https://forms.gle/pwbNU5WLaxfToJg47 in tudi na uradni spletni strani DOS https://dijaska.org.

Vloge se sprejemajo do 21. septembra 2024, do 23:59, preko Google forms obrazca. Kandidature, ki bodo prispele prepozno, bo komisija zavrgla.

V prilogi je na voljo uradna razpisna dokumentacija in vse podrobnosti.

V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo na e-naslovu: [email protected].