Odprto pismo DOS, DSL, DSM in ODS na temo izvedbe maturitetnih izpitov in aktualne dijaške problematike

Ljubljana, 9. april 2021 –  Odprto pismo Dijaške organizacije Slovenije, Dijaške skupnosti Ljubljana, Dijaške skupnosti Maribor in Obalne dijaške skupnosti Državnemu izpitnemu centru in Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport na temo izvedbe maturitetnih izpitov in aktualne dijaške problematike

Dijaki smo danes zaključili že tretje obdobje izobraževanja na daljavo. Problemov nam ne povzroča zgolj slaba kvaliteta takšnega izobraževanja in neprestano prekinjanje klasičnega šolanja, temveč tudi nejasni dolgoročni načrti pristojnih institucij.

Dijaška organizacija Slovenije in regionalne dijaške skupnosti (Dijaška skupnost Ljubljana, Dijaška skupnost Maribor in Obalna dijaška skupnost) smo se združile v skupnem pozivu, v katerem zahtevamo, da se temeljito premisli o trenutnih ukrepih in rešitvah, ki so na voljo. Zahtevamo, da se razrešijo vprašanja glede izvedbe in poteka mature.

Če so se lani po besedah ministrice za izobraževanje, znanost in šport ta vprašanja v praksi razrešila sama od sebe, se letos na to ne moremo zanašati. Vprašanj je veliko, odgovorov zelo malo. Zahtevamo dialog in sodelovanje, predvsem pa čim hitrejše informacije in ažurno reševanje trenutne problematike.

Na tej povezavi najdete odprto pismo:
Odprto pismo DOS, DSL, DSM in ODS na temo izvedbe maturitetnih izpitov in aktualne dijaške problematike

Lep dijaški pozdrav od Dijaške organizacije Slovenije, Dijaške skupnosti Ljubljana, Dijaške skupnosti Maribor in Obalne dijaške skupnosti! #DijakiZaDijake