II. redna seja Parlamenta DOS

Ljubljana, 19. november 2021 –  II. redna seja Parlamenta DOS

Drage dijakinje in dijaki!

Dijaška organizacija Slovenije bo v petek, 26. novembra 2021, ob 10.00 uri, na spletni aplikaciji Zoom organizirala II. redno sejo Parlamenta DOS. Seja Parlamenta Dijaške organizacije Slovenije bo tokrat zaradi epidemije COVID-19 potekala preko spleta – vse informacije glede poteka same seje so podane v spodnjih dokumentih, za katere vas prosimo, da si jih natančno preberete (posebno pozorni bodite na imenovanje poslancev). Na II. redni seji parlamenta bomo naš čas namenili predstavitvi dela, ki so ga Predsednik in Predsedstvo DOS opravili v dveh mesecih mandata, imenovali Podpredsednika ali Podpredsednico DOS, glasovali o Letnem delovnem načrtu 2021/2022 in debatirali o aktualni dijaški problematiki ter obravnavali sklepe predlogov o spremembah v šolstvu.

Dogodek bo potekal na spletni aplikaciji Zoom; link do dogodka z dodatnimi navodili bodo udeleženci dobili dan pred dogodkom. S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem dogodka za interno rabo DOS. Udeleženci se boste morali k besedi prijavljati, tudi glasovanje bo potekalo na spletni aplikaciji Zoom s funkcijo glasovanja, o kateri boste izvedeli več v elektronskem sporočilu z dodatnimi navodili.

Poslanci so člani Parlamenta DOS, ki morajo biti imenovani s strani šole in jo tako zastopajo, tudi z volilno pravico. Prosimo, da odgovorna oseba na tem področju (mentor/ mentorica dijaške skupnosti) na mail [email protected] do 24. novembra 2021 pošlje elektronsko sporočilo z imenovanjem. Svoje podpisano imenovanje lahko pošlje tudi poslanec sam. Obrazec za imenovanje je na voljo v priponki.

Dijaški poslanci in spremljevalci morajo najkasneje do srede, 24. novembra 2021, obvezno potrditi udeležbo na spletnem obrazcu, ki je dostopen na spletnem naslovu: https://forms.gle/hTXE65DDfkerANHQ9

DOKUMENTI: