III. redna seja Parlamenta DOS

Ljubljana, 1. marec 2022 –  III. redna seja Parlamenta DOS

Drage dijakinje in dijaki!

Dijaška organizacija Slovenije bo v petek, 11. marca 2022, ob 10.00 uri, na spletni aplikaciji Zoom organizirala III. redno sejo Parlamenta DOS. Seja Parlamenta Dijaške organizacije Slovenije bo tokrat zaradi epidemije COVID-19 potekala preko spleta – vse informacije glede poteka same seje so podane v spodnjih dokumentih, za katere vas prosimo, da si jih natančno preberete (posebno pozorni bodite na imenovanje poslancev). Na III. redni seji parlamenta bomo naš čas namenili predstavitvi dela, ki so ga Predsednik in Predsedstvo DOS opravili v decembru, januarju in februarju, se seznanili z delom Sveta DOS, predstavili načrte za prihodnje obdobje in debatirali o aktualni dijaški problematiki.

Dogodek bo potekal na spletni aplikaciji Zoom; link do dogodka z dodatnimi navodili bodo udeleženci dobili dan pred dogodkom. S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem dogodka za interno rabo DOS. Udeleženci se boste morali k besedi prijavljati, tudi glasovanje bo potekalo na spletni aplikaciji Zoom s funkcijo glasovanja, o kateri boste izvedeli več v elektronskem sporočilu z dodatnimi navodili.

Poslanci so člani Parlamenta DOS, ki morajo biti imenovani s strani šole in jo tako zastopajo, tudi z volilno pravico. Prosimo, da odgovorna oseba na tem področju (mentor/ mentorica skupnosti dijakov) na mail [email protected] do 9. marca 2022 pošlje elektronsko sporočilo z imenovanjem. Svoje podpisano imenovanje lahko pošlje tudi poslanec sam. Obrazec za imenovanje je na voljo v priponki.

Dijaški poslanci in spremljevalci morajo najkasneje do srede, 9. marca 2022, obvezno potrditi udeležbo na spletnem obrazcu, ki je dostopen na spletnem naslovu: https://forms.gle/hTXE65DDfkerANHQ9.

DOKUMENTI: