III. redna seja Parlamenta DOS (2022/23)

[III. REDNA SEJA PARLAMENTA]

Drage dijakinje in dijaki!
Dijaška organizacija Slovenije bo v petek, 10. marca 2023, ob 11.00 uri, v Mestni hiši v Ljubljani (Mestni trg 1, 1000 Ljubljana) organizirala III. redno sejo Parlamenta DOS v šolskem letu 2022/23, takoj za njo pa v istih prostorih, ob 14.30 uri, sledi podelitev priznanj Naj dijak in Naj dijakinja.

Podrobnosti o podelitvi Naj dijak/ Naj dijakinja:

Podelitev bo letos potekala že devetič zapored. Naj dijaka bosta protokolarno sprejela plaketi. Kot ponavadi, bo na podelitvi prisoten tudi minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Darjo Felda.

Prosimo, da na prijavnici označite prisotnost na bodisi obeh ali zgolj enem izmed dogodkov.

Podrobnosti o seji:
Na III. redni seji Parlamenta DOS bomo naš čas namenili predstavitvi dela po odborih, ki ga je Predsedstvo Dijaške organizacije Slovenije opravilo od decembra do marca.

III. redna seja Parlamenta DOS bo potekala v živo. Vse poslanke in poslance šol ter njihove spremljevalce prosimo, da na lokacijo prispejo vsaj dvajset minut prej, torej najkasneje ob 10.40, saj je pred sejo potrebno opraviti verifikacijski postopek za prevzem volilne pravice.Dijaki poslanci morajo imeti s seboj izpolnjeno, podpisano in ožigosano imenovanje s strani odgovorne osebe (glej prilogo) in potrdilo o šolanju (velja tudi veljavna dijaška izkaznica). Obvezen je tudi osebni dokument. Dijaki, ki ne bodo izpolnjevali zgoraj navedenih pogojev, ne bodo imeli glasovalne pravice.

Več informacij lahko dobite preko e-pošte [email protected] ali na spletni strani pod rubriko novice.

Link za prijavo na linktr.ee/dijaskaorg.

Sklic-III.-redne-seje-Parlamenta-DOS_2022_2023-1

III.-redna-seja-Parlamenta-DOS-2022-2023-dodatne-informacije

Imenovanje-za-III.-redno-sejo-Parlamenta-DOS

Mnenje-k-letnemu-nacrtu-delovanja-DOS-2022_2023