Univerza v Ljubljani

ZDRAVSTVENA FAKULTETA

 

Naslov: Zdravstvena pot 5, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (0)1 300 11 11

Spletna stran: www.zf.uni-lj.si

Študentski svet ZF: [email protected], [email protected]

Študentska organizacija ZF: [email protected]

OMEJITVE IN POGOJI ZA VPIS (2020/2021)

Babištvo (94,6), Delovna terapija (83,5), Fizioterapija (96,49), Laboratorijska zobna protetika (68,46), Ortotika in protetika (brez omejitev), Radiološka tehnologija (94), Sanitarno inženirstvo (60,5), Zdravstvena nega (80).

Eden izmed pogojev za vpis je izkazano znanje slovenskega jezika na ravni B2.

Vsi dodiplomski študijski programi trajajo 3 leta, razen program Sanitarnega inženirstva, ki traja 4 leta.

 

MOŽNOSTI ZAPOSLITVE

Najpogosteje se naši diplomanti zaposlijo v eni izmed zdravstvenih ustanov širom Slovenije, kjer opravljajo poklic, za katerega so se izobraževali na naši fakulteti. Peščica jih svojo kariero posveti pedagoškemu delu in izobraževanju bodočega zdravstvenega kadra ali se odloči za raziskovalno delo na področju zdravstva.

OBŠTUDIJSKE DEJAVNOSTI

Naša najbolj prepoznavna dogodka sta zagotovo tradicionalni Zdravstveni vikend, ki se vsakoletno odvija v mesecu novembru in se ga redno udeležuje ogromno število študentov Zdravstvene fakultete in še en tradicionalni dogodek, naš Dobrodelni božični Stand-up, ki ga vsakoletno pripravljamo v mesecu decembru v sklopu Dobrodelnega tedna Zdravstvene fakultete, kjer zbiramo majhne pozornosti za otroke iz socialno ogroženih družin v sodelovanju z Rdečim križem. Seveda prirejamo še obilico drugih dogodkov, kot so npr. krvodajalske akcije, festival študentskega športa, izobraževalne delavnice in predavanja, zabave …

ŠTUDENTSKA ORGANIZACIJA ZDRAVSTVENE FAKULTETE

Pri ŠOZF se zelo resno ukvarjamo s študentsko problematiko na naši fakulteti in se držimo načela, da zastavljene cilje tudi vedno izpolnimo. Prav iz tega razloga smo vedno pripravljeni prisluhniti našim študentom in si želimo z njimi preživeti čim več časa. V prostem času smo zelo družabna in vesela druščina, zelo težko preživljamo čas ločeni drug od drugega. Prav iz tega razloga se vsak izmed nas počuti kot del ene zares velike družine.

»Študij na Zdravstveni fakulteti ti omogoči pridobiti znanje in veščine, ki jih boš potreboval ob vstopu na trg dela. Če te veseli delo z ljudmi in v sebi čutiš željo po pomoči sočloveku, potem je študij na naši fakulteti pravi zate, saj te bo pripravil na timsko delo in bo v tebi še naprej razvijal čut do sočloveka. Prav tako se boš tekom študija lahko odpravil na študijsko izmenjavo v tujino. Iz prve roke ti pa lahko povem, da boš na fakulteti našel svoj drugi dom in stkal veliko novih in predvsem večnih prijateljstev!«

ŠTUDIJSKE SMERI

Babištvo (vsš)

Delovna terapija (vsš)

Fizioterapija (vsš)

Laboratorijska zobna protetika (vsš)

Ortotika in protetika (vsš)

Radiološka tehnologija (vsš)

Sanitarno inženirstvo (uni)

Zdravstvena nega (vsš)